Stemmer fra tårnet - en politisk løypemelding fra Drammen

Hvem er vi? Og hva handler det om?

November 01, 2020 Episode 0
Stemmer fra tårnet - en politisk løypemelding fra Drammen
Hvem er vi? Og hva handler det om?
Show Notes Transcript Chapter Markers

I denne lille smakebiten av en introepisode får du høre hva denne politiske podcasten fra tårnbygningen på rådhuset er tenkt å være, og du blir litt bedre kjent med de to programlederne, Kristin Surlien og Andreas Muri. Selv om begge representerer partiet Høyre i kommunestyret, skal dette være en podcast for alle som er opptatt av politikk og bryr seg om Drammen.

Besøk gjerne nettsiden vår: stemmerfratarnet.no

Support the show

Intro
Du lytter til stemmer fra tårnet - en politisk løypemelding fra Drammen. Podcasten for deg som er opptatt av politikk, og som bryr deg om Drammen. Vi inviterer deg på innsiden av rådhuset, opp i tårnbygningen hvor pølser og politikk blir laget, og Drammen delvis blir styrt.

VELKOMMEN:

Andreas
Velkommen til denne podcasten. Mitt navn er Andreas Muri.

Kristin
Og jeg heter Kristin Surlien, og vi er stemmene fra tårnet.

Andreas
Og da er vi endelig i gang med den nye podcasten vår.

Kristin
Vi har lekt med tanken om en podcast en stund, og det er sånn passe skummelt å endelig være på lufta. Men det er jo gøy med nye utfordringer da, Andreas, og det er vel bare å kjøre i gang?

Andreas
Det er vel i grunnen det. Selv har jeg brukt en del tid på det tekniske duppedittene for å få det til å fungere, men dette skal ikke handle om teknikk det skal handle om politikk. Og i denne lille introepisoden, hva skal vi gjøre da Kristin?

Kristin
Da skal dere få lov til å bli litt bedre kjent med oss to stemmene fra tårnet, og så skal vi prøve å gi dere et lite innblikk i hva dette denne podkasten skal handle om etterhvert.

Andreas
Ja, og da er det vel ingen grunn til å tørre å prate videre. Vi kjører i gang. 

Kristin
Yess!

 

HVEM ER VI?:

Kristin
Så hvem er vi, Andreas? 

Andreas
Selv er jeg kanskje mest kjent for at jeg var Svelvik siste ordfører, men nå om dagen jobber jeg som organisasjonskonsulent i Barnekreftforeningen. Før jeg ble ordfører jobbet jeg med prosjektadministrasjonen i produksjonsavdelingen til Trygge Barnehager, som bygger og eier barnehager. Og av utdanning har jeg en bachelorgrad fra Handelshøyskolen BI. 

Selv om jeg ikke er ordfører lenger, så betyr ikke det at jeg har sluttet å drive med politikk. Jeg sitter i kommunestyret i Drammen og er leder av kommunens kontrollutvalg. Det er en lederoppgave som tilfaller opposisjonen i kommunestyret, og hvordan det er å sitte i opposisjon det er nok et tema som kommer til å være tilbakevendende i podcasten vår. For det kan være ganske så frustrerende. Kontrollutvalg er kanskje en litt nerdete ting, men det er viktig og passer nok godt for en som meg. Og folkevalgt det ble jeg første gang i 2003, både i kommunestyre og fylkesting, så det er vel ikke uriktig å hevde at jeg begynner å få litt politisk erfaring. 

Ellers så har jeg en samboer og vi eier en liten restaurant sammen i Svelvik. Han lager maten, og jeg gjør papirarbeidet og tar litt oppvask når det trengs. Det har vært gøy å starte en bedrift, spesielt når du faktisk går bra, men det er jo masse jobb da. Så hvis du er sulten og befinner deg i Svelvik må du gjerne komme innom Le Thai. Men poenget med denne podcasten er ikke reklame, så jeg tror jeg stopper der.

Og hvem er så du?

Kristin
Jeg heter Kristin Surlien og er 49 år i noen få måneder til, har 3 flotte tenåringsbarn, en tålmodig samboer og en hund som liker å spise på sokkene mine. Vi bor på Mariås i Svelvik, et steinkast fra marka. Et ypperlig sted for de som er glad i å gå på tur, plukke sopp og nyte frisk luft. Heldigvis så liker jeg alt dette og bruker det som rekreasjon mellom politiske møter. 

Jeg er gruppeleder for Drammen Høyre og var også tidligere gruppeleder i Svelvik. Jeg har hatt den ære å være folkevalgt siden 2011, så dette er min tredje periode som kommunestyrerepresentant. Av profesjonen i det private er jeg markedsøkonom, og har jobbet med salg og markedsføring i IT-bransjen både i England og i Norge noen år, men jeg er først og fremst sengeentusiast og har jobbet for Jensen Møbler i Svelvik de siste 13 årene. Jensen lager verdens beste senger og er en lokal bedrift som vi skal være stolte av i Drammen kommune. Det var reklamen. 

Med min bakgrunn både i det private næringsliv og i kommunepolitikken, mener jeg selv at jeg har litt å bidra med og håper at dere lyttere vil oppleve det samme. Det var litt om oss.

Andreas
Og som du skjønner, så har Kristin og jeg samarbeidet lenge.

Kristin
Ja, du var jo min ordfører i forrige perioder og jeg var din gruppeleder.

Andreas
Det stemmer.

Kristin
Så jeg tenker at det samarbeidet på denne podcasten skal vel også gå ganske bra, all den tid vi lykkes ganske godt med samarbeidet tidligere.

Andreas
Men denne podcasten skal jo ikke handle om oss. Podcasten må ha innhold. Vi beveger oss videre.

 

HVA HANDLER DET OM?:

Kristin
Ja, innholdet må en slik en podkast ha og vi satser på å spille inn en episode etter hvert kommunestyremøte, og vi skal gi deg en passe uhildet rapport fra de viktigste sakene.

Andreas
Og da er det jo de sakene som vi mener er viktigst, og det er jo ikke alltid det er det viktigste sakene som får plass i avisen, for det kan bli gjøres med bakgrunn helt andre prioriteringer.

Kristin
Ja, og så er det jo til tider ganske mye rart som blir sagt fra talerstolen, og det kommer ikke alltid ut i media det er heller, så vi planlegger en post som heter hashtag sa han virkelig det?

Andreas
Og det at spalten i utgangspunktet heter sa han virkelig det, så er det jo ikke meningen å være kjønnsdiskriminerende, men det kan jo da hende at også spalten vil noen ganger hete sa hun virkelig det, for det er både menn og kvinner som kan si rare ting fra kommunestyrets talerstol 

Kristin
Ja, vi vet jo at det er mye rart er det blitt sagt, og vi må nok anta at det mye rart kommer til å bli sagt.

Andreas
Og i denne podcasten så kommer vi også til å slippe til andres stemmer, Kristin?

Kristin
Ja, og det har vi kalt tårngjesten og da kommer vi til å invitere aktuelle personer til aktuelle tema.

Andreas
Ja, og selv om Kristin og jeg er fra Høyre, så blir det selvfølgelig noen Høyre-gjester, men det kan også hende at det ved en og annen anledning dukker opp gjester fra andre politiske partier, eller andre personer som har noe viktig på hjertet som kan bidra i podkasten.

Kristin
Ja, fordi om vi er fra Høyre, så er ikke denne podcasten primært blå. Den er for alle som er interessert i politikk og som bryr seg om Drammen.

Andreas
Vi har jo aldri gjort dette før så veien kommer til å bli litt til mens vi går, men vi satser kanskje på å få inn en spalte som kan hete hva driver du med på tinget. Det er jo noen fra Drammen på tinget, som det går an å snakke med.

Kristin
Vi er åpne for innspill på saker, så bruk gjerne Facebook-siden vår; Stemmer fra tårnet.

 
AVSLUTNING:

Andreas
Da er vi til veis ende i denne smakebiten på podcasten vår.

Kristin
Og så håper vi at dette lød fristende, at du kommer tilbake som lytter.

Andreas
Takk for nå. Vi høres.

Outro
Du har lyttet til Stemmer fra tårnet - en politisk løypemelding fra Drammen. Vi står helt og holdent for våre egne meninger, og er våre egne redaktører. Likte du det du hørte? Da hadde vi satt pris på om du trykker abonner på podkasten vår, og følger oss på Facebook.

Velkommen
Hvem er vi?
Hva handler det om?
Avslutning